You are here

IR Sauna

En sauna oplevelse som er godt for krop og sjæl

Vores HALO ROYAL InfraRød SAUNA har et enestående integreret varmesystem baseret på infrarød varmeenergi, der frigives ved lave behagelige og samtidig svedfremkaldende temperaturer på 40-50 grader og absorberes af legemet i indtil 70mm dybde. På grund af dybdeeffekten opnås et meget højt svedniveau.

 

Benyttelse af IR sauna medvirker til at mindske stress og træthed. Bare få minutter i den milde og behagelige varme har en massagelignende effekt som virker beroligende på såvel nervesystemet som på spændte muskler. Herudover efterlades hudoverfladen renset, blød og elastisk. IRsauna er ikke et behandlingstilbud, men et sundheds og velvære tilbud.

 

Forøger blodcirkulationen, styrker kredsløb og stofskifte

Medens kroppen øger perspirationen i forsøget på at nedkøle sig selv, arbejder hjertet hårdt for at øge blodcirkulationen. Pulsen, hjertets minutvolumen og stofskiftet øges, mens det nedre blodtryk falder. Det betyder at kredsløbet generelt forbedres. Helsekabinen kan øge kalorieforbrændingen med op til 4 gange så meget. Så man opnår et reelt vægttab - ikke "kun" et væsketab.

 

Lindrer smerter - øger kropssmidighed

Varmeenergien absorberes "full body" af legemet og øger blodgennemstrømningen i bevægeapparatet. Muskler slapper bedst af når vævet er varmt - og der opnås derigennem større muskel- og bevægelsesfleksibilitet. Den forøgede blodgennemstrømning medfører desuden at overbelastning/skader på muskler, sener og led hurtigere læges.

 

Lindrer kombineret ømhed og stivhed

Varme anvendes ofte i fysioterapien til påvirkning af forskellige former for ledlidelser, genoptræning m.m.  Det har vist sig at IR-opvarmningen har en positiv effekt på bl. a. forstuvninger, nervesmerter, bursitis, muskelinfiltrationer og ledsmerter i arme, ben, ryg, knæ, nakke og hofter m.m. ligesom på naturlig og aldersbestemt stivhed, smerter og  ømhed.

 

Giftstoffer, tungmetaller og andre affaldsstoffer

Den forøgede blodcirkulation påvirker udskillelsen af gift- og affaldsstoffer. Daglig øget perspiration kan hjælpe med til at afgifte kroppen, idet der frigøres opsamlede potentielle tungmetaller som f.eks. bly, kviksølv, zink, nikkel og cadmium samt alkohol, nikotin, natrium og svovlsyre.

 

Immunforsvar - myoser m.v.

Ophold i det dybdegående "full body" stråleområde har en afslappende og afstressende effekt, og påvirker derigennem kroppens immunforsvar ligesom systemet er effektivt mod myoser.

 

BEMÆRK: Du bør konsultere din læge inden brug af saunaen, hvis du er gravid, lider af hæmofili eller lupus, har pacemaker eller kobberspiral.

 

 

 

Åbningstider

Åbningstider

IR saunaen har som udgangspunkt åbent i den normale åbningstid. Der er dog et par undtagelser:

Følgende tider er den åben: 

Mandag: 06:30-07:50 og 13:00-21:00

Tirsdag,Onsdag og Torsdag: 06:30-07:50 og 11:00-21:00

Fredag 06:30-07:50 og 11:00-19:00

Lørdag 07:30-21:00

Søndag 07:30-21:00

 

OBS: IR Saunen er åbent og kun til brug for AquaPunkt gæster onsdag kl 8:45 - 10:00.

Ordensregler

Vores IR sauna er en fælles sauna, og derfor skal der benyttes badetøj

Du skal være skyllet fri for klor og sæberester og være helt tør når du træder ind i IR saunaen

Du skal medbringe et stort badehåndklæde, som kan dække både ryggen og hele vejen ned til fødderne

Du skal være minimum 16 år

Der må tales lavt og med hensynstagen, hvis der opholder sig andre i saunaen.

 

For at opnå den fulde effekt af opholdet i den infrarøde sauna anbefales det,
at man benytter saunaen i 25-30 minutter.

Ved brud på reglerne kan vores livreddere bede pågældende person om at følge reglerne eller forlade saunaen.

 

OBS! Efter saunaophold skal man bruse sig inden benyttelse af bassin.

Senest opdateret

18.11.2016